Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2015 22:16 - Несъучаствие ! В памет на Елтимир !
Автор: x2012x Категория: История   
Прочетен: 6236 Коментари: 9 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЕСЪУЧАСТИЕ

Бурята. Описваната хиляди пъти от стотици предсказатели и от автори на художествени произведения Буря най-сетне се разрази. Съветът ми е: стойте далеч от големите дървета. Мълниите падат най-често върху тях

Многократно съм писал, че първата стъпка към превъзмогване на унищожението е недоверие. Недоверие към властта. Недоверие към институциите. Недоверие към официалните информационни средства. Недоверие към всичко официално, към всичко общопризнато. Без недоверие следващата стъпка е невъзможна.

Времето на Вестителите отминава, то почти отмина. Иде времето на Пазителите. От какво пазят и как го пазят? Какво пазят, едва ли ще научите. А как го пазят? Пазят го така, че след тяхното опазване и спомен не остава. Пазили са го преди милиарди години. Пазили са го преди милиони години. Пазили са го преди хилядолетия. И аз вярвам, че пак ще го опазят.

Какво означават на дело тези думи? Означават, че Злото ще бъде унищожено. Заедно с неговите носители, разумните същества, допуснало то да се настани у тях. Злото ще бъде унищожено заедно с всички, които му съдействат и помагат. Неизбежно е. Случвало се е многократно в историята на планетата и отново ще се случи. При това съвсем скоро. Случвало се е преди почти три милиарда години. Случвало се е преди стотици милиони години, преди милиони години пак се е случвало. Едва няколко хилядолетия ни делят от последния подобен случай, а ние нищо не помним. Дори поука не е останала. Все пак у когото трябва, поуката се е съхранила.

Нека уплашените роби на Тъмния демон строят своите убежища. Нека градят своите подземни градове. От Пазителите спасение няма. Каквото е останало от предишните разумни раси, същото ще остане и от тях, от самодоволните, от самонадеяните властелини на този свят. От робите на демона Йехова, каквито всъщност са. Тоест нищо няма да остане. Кухи подземия без вещи и оборудване. Без следи от разумност. Подземия, над които следващите цивилизации ще си блъскат главите и ще се питат дали са от естествен или от изкуствен произход. Но защо заедно с виновните ще пострадат и невинни? Защо обикновените хорица, от които нищо не зависи ще загинат и те? Нали всеки път все някой е оставал, за да продължи пътя и да поеме на свой ред щафетата на Мисията?

Невинни няма. Няма и неутрални. Води се война и всеки е избрал къде да застане, от коя страна да бъде. Неутралността не е възможна. Не е неутрален дори неутронът, защото участва в строежа на материята. Още преди години беше казано и разгласено, че с всяко свое действие или бездействие ние се самобелязваме, саможигосваме. С всяко свое действие или бездействие ние се самопределяме. И когато сами, доброволно и по собствено желание ние се нареждаме в редиците на осъдените, кого ще виним, че ударът на възмездието ще се стовари и върху нас? Тогава? Има ли решение и какво е то?

Решение има. Нарича се несъучастие.

Едва до вчера бе вредно да участваме в мероприятията на властта. Бе вредно да ходим по събрания и митинги, да участваме в официални чествания и тържества, да слушаме безсмислените речи на политическите палячовци. Още по-вредно бе да им вярваме. Бе вредно да сме коректни и съвестни данъкоплатци, лоялни граждани, да търсим спасение в законите и институциите. Бе вредно да се надяваме, че попаднем ли в беда, тя, Държавата ще се намеси и ще ни помогне. Вярата вредеше, като ни пречеше ние самите да потърсим свой собствен път за спасение. Едва до вчера бе вредно да мислим, че те, политиците ни мислят доброто. Вече не е вредно. Вярата, доверието към Злото отсега нататък е смъртоносно. Вече не става дума за печалба или загуба, за вреда или изгода. Въпросът този път е на живот или смърт. Или ще умрем с тях и ще живеем без тях. Трето няма.

Те не са от нас и ние не сме от тях. Те не са като нас и ние не сме като тях. Те, политиците, умъртвили със своите умишлени действия милиони българи. Те, заради които влачим мизерно съществуване. Те, заради които страдахме и продължаваме да страдаме. Те - политиците. И ние - народът. Нима те заслужават да им вярваме и да им се подчиняваме? Нима те заслужават да се жертваме за тях, заради тяхното благополучие? Нима Народът ще умре заради шепа политици? Нима народът ще се остави да загине заедно с тях, осъдените на смърт бивши човеци, превърнали се в нечовеци?

Длъжни сме да спазваме законите? Утре ако съчинят закон, според който доброволно и съзнателно всеки от нас трябва да заколи членовете на своето семейства, а после сам да се обеси, вие ще се подчините ли? Не ви ли е идвало на ум, че дори законът може да бъде незаконен, щом води до гибелта на народа? Ама човешки и граждански дълг и други подобни щуротии… Когато видите у един-единствен управник поне една единствена проява не на дълг, а на обикновена човещина, тогава елате и ми говорете. Никаква мисъл за вярност към тях. Никаква мисъл за коректност и лоялност. Мислете за тях като за отровни влечуги и ще бъдете по-близо до истината. Когато влечугото препречи пътя ни, тогава се налага да избираме. Или да го убием или да го заобиколим. И тъй като не е разумно да почнем да ги убиваме, то ще е добре да ги заобиколим. В постъпките си. В мислите си. В живота си. Несъучастие в делата им. Несъпричастност към Злото. Те са от един свят, ние сме от друг. Те са от света на грабежа и печалбарството. Те са от света на алчността и нечовечността. Какво общо има техния свят със света, в който ние искаме да живеем? Нека спрем да ги слушаме, нека спрем да ги гледаме, нека не ги забелязваме, нека забравим, че те, политиците изобщо някога са съществували. Да ги изхвърлим от нас, да не ги допускаме и ние да не ходим при тях. Ето го решението.

Около нас се води война. Невидима, но твърде осезаема. Във войната участваме и ние. Дали искаме, дали не искаме – никой не ни пита. Но дали ще отидем при предназначените за унищожение грабители и ще умрем заедно с тях или ще оцелеем, това вече решаваме ние.

Елтимир, 10 януари 2011 година


Тагове:   война,   мир,   вяра,   бъдеще,   несъучастие,


Гласувай:
23
01. panazea - Научих , че той ни е напуснал.
27.05.2015 22:21
Поклон! Светлина по пътя му!
цитирай
2. mileidi46 - Най-после почива в мир. . . . Може би. ...
28.05.2015 03:14
Най-после почива в мир....
Може би...:(((
цитирай
3. petril - Petril
28.05.2015 10:26
Изстрадани слова и възвисени! Поклон.
цитирай
4. watchtowerman - С Елтимир бяхме съмишленици...
28.05.2015 13:52
Всички съмишленици стигат до концепцията изразена и от Елтимир, намерена и изразена и от мен в увода от книгата ми "Битката за Йерусалим":
"Във Война сме… Война, възникнала нейде из безкрайните глъбинина Вселената. Преди Битието на Човека. Когато “Херувим” се опитал да отстрани “Събранието на Бого-вете”. И станал “Сатан”*... Война, разединила безвъзвратно не само “Небето”, но и земната цивилизация още в зората й. Война без Неутралитет. Заради Нея копаят окопи,изграждат траншеи, строят крепости. Не само на бойното поле, но и в култура, морал, духовност... Война между Поборниците на Мерзостта и Следовниците на Светлината… Беше време - “социализмът победи окончателно”... А рушаха Нравствени и Духовни Устои... И сЛъжа ги заместваха... Чрез Нея се домогваха до блага, привилегии… И като ги ползуваха - поквариха се - Лъжата превърнаха във Власт. Но в Покварата няманасита... Когато Желязната завеса „падна”, организираха Грабеж.... Наши и чужди разбойници... Плячкосаха народ и държава. Като варвари по време на война… Война в “мирно” време… И няма защита… Вместо крепости - градени бяха бардаци... За да блудствуват там - Властта с Лъжата... Блудството им роди Мерзост... Нарочиха Я да бъде “културата”, “моралът”, “духовността” на “тяхното” време…
Затуй тъжна е гледката днес: земя - опустошена; население - изоставено – гасне с алкохол и дрога- излъгано, отчаяно; издевателствувано от чужди и от свои... Един милион избяга, втори милион измря – отглад и мизерия. Покварените от Мерзостта извършиха и ГЕНОЦИД! И онова, що остана, ги обслужва - разврат, хазарт, ”бизнес”, медии, политика… Време на Беззаконие…И все пак виждам твърдини, пред чиито стени Лъжата е спряла безсилна… Беше време - Човекът тръгна към звездите... На Луната остави ПОСЛАНИЯ - Библията на микрофилм! За кого ?! Към Разумни Светове!... В тихи и ясни нощи гледах небесния простор: как така – Онова, Което отричат на Земята, Поклон Му правят на Луната…?! А ще ни приемат ли ТЕ като цивилизация, в която лъжат, грабят,
цитирай
5. watchtowerman - изневеряват, убиват…?!
28.05.2015 13:56
Тъй бродих - с поглед и въпроси, сред звездниябезброй...
В сухата от Лъжа земя дълбал съм неусетно - окоп,траншеи. После дигнах крепостни стени. И бойна кула – да съглеждам Мерзостта. Оттам съзряхме се. И се разпознахме - непримирими врагове… Не бях единствен… А и предишни поколения са оставили Знаци, че са водили Борбата – Храмове Господни, Крепости на“Небесата”…Т егне над света Лъжа – силна, коварна, образована- повече отвсякога. Но и покварена – повече отвсякога. Обсебила богатствата на света, отрупала се с привилегии. Фалшифицирала Морала - създала Негови
заместители. Чрез тях думите изгубиха съдържание. И Безсмислие запълва душите… За да има Контрол! Власт! Вечно!… Ала един ден от кулата си съзрях: високи крепостни стени! Библейските Пророчества! И пред тях лежаха сразени ордите на Лъжата...! Беше 1974-а… Днес… ?! Лъжата тържествува! Лъжата пирува... Че света е завладяла! Каква заблуда... Войски Небесни готвят Й Разгром. На мястото,наречено “Армагедон”*… И Лъжата там сбира - за Конфликт Последен, своите войски…
Обличам ризница на Твърдостта. Меч на Словото препасвам. Чакам - врати железни Съдбата да отвори. В нова битка Лъжата да пресрещна... Не зад крепостни стени! А там, на бойното поле,Името Му да тържествува!
7 септември 2004 г.

http://watchtowerman.blog.bg/politika/2014/06/06/knigata-quot-bitkata-za-ierusalim-quot-free-download.1271207
цитирай
6. x2012x - Той имаше мисия
28.05.2015 19:06
Мисията му беше да отвори сетивата на хората за да разберем в какъв жесток свят живеем и да променим отношението си към цивилизацията . Бореше се с всички сили против системата ,която го осъди на смърт ! Той е мъченик на вярата в доброто и светлината . Държавата му отне всичко , правото да бъде лекуван беше потъпкано от здравните власти и го оставиха да умре без да му помогнат с нищо . Живееше за другите и се бореше за правата на всички нас! Надникваше в тайните на времето и материята , ерудиран , спонтанен , Човек ! Поклон пред него за делото на , което се беше посветил! Почивай в Мир , Ангеле !
цитирай
7. nikikm - Вечна му памет,
28.05.2015 23:00
На Елтимир! Светъл и изстрадал човек! И когато напоследък пишеше за щастието да си купи копърка и някакъв алкохол...колко го взехме присърце? Когато започна да да боледува,да кърви и нямаше какво да яде,колко от нас му протегнаха ръка? И други истински българи имаше и той пишеше за тях,като него тормозени и в нужда..Защо не се обединихме,та да им помогнем? Та когато някой изчезне,другите веднага да забележат, това е важно,иначе ще изчезваме един по един тихомълком, ще даваме фира и.. Не ни бива в обединението,в оцеляването,това и преди съм го казвал,кога директно,кога с намеци! Елтимир не беше случаен.Колко са в България журналисти,като него!И не го спасихме,а според мен можехме,ако бяхме обединени! Нашият народ никога не си пази водачите,не разбира значението им за собственото си оцеляване и за това загива!А родените от него в сайта Воини на Тангра,те какво ще кажат? Май всички имаме принос в неговата смърт!
Бог да те прости Елтимире,както и да се казва,да ти въздаде и да те сложи в дясно! Поклон пред теб!
цитирай
8. nikikm - х2012х
28.05.2015 23:09
Благодаря ти приятелю,че точно преди Черешова Задушница,спомена за един истински човек!Бог да е с теб!
цитирай
9. liliyanaandreeva - Няма ли го Елтимир? Решение ...
30.11.2015 15:53
Няма ли го Елтимир?

Решение има. Нарича се несъучастие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: x2012x
Категория: Лични дневници
Прочетен: 616789
Постинги: 136
Коментари: 424
Гласове: 2399
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930